Jeg elsker å ha pizzasnurrer liggende i fryseren, de er perfekte som lunsj når jeg har hjemmekontor. Det som også er fint med disse, er at du får brukt opp restekjøttet etter pasta bolognesen eller tacomiddagen!
Med yoghurt i deigen blir rundstykkene ekstra saftige. Har du ikke yoghurt naturell, bruker du bare ekstra melk.
Dette trenger du:
- 1 pk tørrgjær
- 50 g (melkefritt) smør
- 1 dl (laktosefri) yoghurt
- 4,5 dl melk/vann
- 1/2 dl flytende honning
- 1 ts salt
- ca 450-500 g hvetemel
- 120 g havregryn
- 120 g rugmel
- 100 g sammalt hvetemel
- 30 g linfrø
- 30 g speltflak (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Bland sammen alt det tørre utenom hvetemelet i en bakebolle.
- Smelt smøret og bland i resten av væsken, inkludert honning. Blandingen skal holde mellom 25-30 grader.
- Hell oppi bakebollen og bland sammen med melet. Deretter tar du i hvetemelet, men hold igjen ca 100 gram til du ser hvordan deigen blander seg. Deigen skal slippe bollen når den eltes, men den kan fortsatt være litt klissete. Det er bedre å fikse en klissete deig med mer mel når du baker den ut, enn å bruke altfor mye mel i utgangspunktet.
- Deigen eltes i kjøkkenmaskin i 15 minutter før du dekker bollen med plast/kjøkkenhåndkle og lar den heve i ca 1 time (til deigen har doblet seg).
- Kjevle ut deigen til en rektangulær leiv, og fordel kjøttet/kjøttblandingen jevnt utover. Dryss over revet ost. Rull deigen sammen til en lang pølse og del opp i 3 cm tykke biter.
- Sett pizzasnurrene på 2-3 stekebrett, og etterhev under kjøkkenhåndkle i ytterligere 1 time.
- Stekes på 240 grader i 10-12 minutter. Hvis det var litt væske i kjøttblandingen (f.eks pastasaus), kan det hende at stekingen tar noen minutter ekstra.
Avkjøl, spis og frys! 🙂